Khamis, 1 Oktober 2009

Part 3 ~ khasiat susu kambing

Susu kambing paling berkesan dan lebih berkhasiat jika dibandingkan dengan susu lembu dalam menyembuh serta mencegah penyakit "dalaman" antara lain:




• Penyakit deman kuning.

• Penyakit lemah jantung.

• Penyakit darah tinggi.

• Penyakit migrane / kerap merasa pening kepala.

• Penyakit sendi, sakit urat saraf dan buah pinggang.

• Penyakit batuk kering atau TB.

• Penyakit yang menyerang jantung, limpa dan hati seperti hipertitis.

• Penyakit saraf dan tulang belakang yang dialami bila usia semakin lanjut.

• Cukup bermanfaat bagi mereka yang mengalami lemah tenaga batin.

• Sesuai diminum diwaktu pagi(sebelum bersarapan) dan malam(sebelum tidur). Jangan guna air panas kerana boleh merosakkan khasiatnya. Bancuh dengan air suam sahaja).

• Membantu dan menguatkan sistem imunisasi tubuh.

• Bersifat alkali bukan asidik.

• Sesuai untuk semua peringkat umur, dari bayi dalam kandungan sampailah kepada orang tua.

• Meningkatkan daya kepekaan, penumpuan dan ingatan.

• Mengimbangi kadar kolesterol dan kandungan gula dalam darah.

• Mudah dicerna(menyerap dalam tubuh badan) dan tidak menyebabkan alahan.

• Membantu melancarkan sistem penghadaman dan permasalahan usus.

• Merawat dan menyembuhkan penyakit kanser, demam kuning, gastrik, ulser, buasir, asthma(lelah), migrain(sakitkepala), penyakit kulit, insomia(sukar tidur), senggugut, darah tinggi, lemah jantung, kencing manis, batuk kering dan gout.

• Menguatkan jisim tubuh yang sihat(tulang, gigi, otot, sendi, kulit dan tisu saraf.

• Memulihkan tenaga batin dan awet muda.


FAKTA:


Penyelidikan oleh pakar-pakar pemakanan Jepun mendapati khasiat susu kambing sebenarnya

2 kali ganda daripada khasiat yang terdapat dalam susu lembu.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan